Ravintolakulttuuri Espanjassa – muista nämä asiat

Espanja on edelleen yksi suosituimmista matkakohteista suomalaisten keskuudessa. Hyvä sää, euron valuutta, ystävälliset ihmiset, kauniit rannat ja henkeäsalpaava luonto ovat vain osa kaikkea sitä maagisuutta, jota Espanja pitää sisällään. Ai niin, ja tietysti se herkullinen ruoka! Ruokakulttuuri on äärimmäisen tärkeä osa espanjalaista kulttuuria ja vuosisatojen saatossa maahan on rakentunut erilaisia tapoja, jotka myös suomalaismatkailijan kannattaa painaa mieleen.

Viisi tärkeää asiaa espanjalaisessa ravintolakulttuurissa

Onko matkalaukku jo valmiina Espanjan matkaa varten? Eikö? Onneksi hätä ei ole tämännäköinen, sillä voi tilata helposti uudet ja tyylikkäät matkalaukut vaikka suoraan kotiovellesi toimitettuna vain muutamalla napin painalluksella. Ennen matkaa onkin syytä pitää mielessä muutamia tärkeitä asioita aina matkalaukun pakkaamisesta passin hankintaan, ja matkalle on aina hyvä valmistautua myös opettelemalla paikallisia tapoja.

Jotta olisit paremmin valmistautunut espanjalaiseen ravintolakulttuuriin, tässä vielä viisi pientä, mutta tärkeää asiaa, jotka huomioimalla voit sulautua paremmin paikallisten joukkoon:

1. Espanjalaiset syövät illallista myöhään

Espanjalaisten ruokarytmi poikkeaa muutenkin suomalaisten suosimasta ruokarytmistä, mutta erityisesti myöhäiset illalliset ovat monille vieras juttu. Monet illallisravintolat saattavat avata ovensa vasta 19–20 aikaan.

2. Pieni tippaus on ystävällistä, mutta ei pakollista

Tänä päivänä tippiä ei odoteta, mutta se on arvostettu ja ystävällinen ele.

3. Viini ja olut ovat tavallisia ruokajuomia

Suomalaiselle voi tulla yllätyksenä, miten espanjalaisissa lounasravintoloissa kokoonnutaan siemailemaan olutta ja viiniä myös kesken työpäivän.

4. Espanjassa ravintolakulttuuri on vahvaa ja näkyvää

Viikonpäivällä ei ole juurikaan väliä, sillä ravintolat täyttyvät ruokailijoista niin maanantaina kuin perjantaina. Ravintoloissa on myös huomattavasti äänekkäämpää kuin Suomessa.

5. Ravintolat ovat ennen kaikkea sosiaalisia kohtaamisia varten

Vaikka ruoka onkin tärkeä osa espanjalaista kulttuuria, sosiaalisuus, jutustelu ja toisen ihmisen seura on aina ruokaakin tärkeämpää!