Oletko miettinyt ravintolan perustamista? Tätä kaikkea se vaatii

Ruoanlaittoa rakastavat hakeutuvat monesti ravintoalalle jo sen vuoksi, että haluavat oppia uutta. Ruoka on intohimo, joka yhdistää ihmisiä ja saa ihmiset voimaan hyvin. Sen vuoksi ravintolat ovat iso osa yhteiskuntaa. Ne ovat paikka kokoontua läheisten kanssa ja nauttia kiireettömistä päivistä ja illoista itselle tärkeiden henkilöiden kesken. Ravintolaillallinen on paljon muutakin kuin energian tankkaamista. Se on samalla myös sielun ruokkimista ja ihania muistoja. Kaikkien näiden seikkojen vuoksi ravintoloita tarvitaan. Niissä riittää aina asiakkaita.

Jos sinäkin olet harkinnut oman ravintolan avaamista, voit olla varma siitä, että ravintola-ala on kannattava bisnes. Ravintolan perustaminen sen sijaan voi olla haastavampaa kuin mitä monien muiden yritysten perustaminen. Tarvitset monenlaisia lupia, sillä ravintolassa ollaan tekemisissä ruokien ja juomien kanssa. Alkoholia tarjoilevat ravintolat joutuvat hankkimaan erilliset luvat vielä alkoholin tarjoilemista varten.

Aloitteleva ravintolan pitäjä joutuu monesti turvautumaan kaikenlaiseen apuun. Esimerkiksi asiakkuudenhallinta on hyvä hoitaa ulkopuolisen kautta. Huippulaadukas ja ammattimainen Lime technologies tarjoaa apua asiakkuudenhallintaan. Lime technologies pystyy auttamaan uutta ravintolaa hankkimaan asiakkaita, jotka ovat elintärkeitä, jotta ravintolasta tulee kannattava. Lime technologies voi hoitaa ravintolan asiakkuudenhallinnan myös myöhemmissä vaiheissa, kun ravintolalla on jo nimeä ja vakituinen asiakaskunta. Asiakkaita ei voi nimittäin koskaan olla liikaa.

Yrityksen perustaminen ja sen paperiviidakko

Yrityksen perustaminen vaatii aina runsaasti paperitöitä, jotta yritykselle saadaan edes yritystunnus. Kun sinulla on idea ravintolan perustamisesta, on tuon idean kanssa hyvä mennä Uusyrityskeskukseen, jonka asiantuntijat osaavat neuvoa, kuinka yrityksen kanssa voi lähteä etenemään. Ensimmäisenä laaditaan liiketoimintasuunnitelma, jonka tulee olla erittäin tarkka ja realistinen.

Jokaisen yrittäjän täytyy tiedostaa yrittämisen riskit. Ei ole helppoa aloittaa uutta yritystä ja hankkia sille asiakkaita. Ensimmäiset muutamat kuukaudet töitä voi joutua tekemään jopa täysin ilmaiseksi, sillä kaikki tulot menevät menojen kattamiseen. Sitä ei kuitenkaan kannata säikähtää, sillä yleensä tilanne tasaantuu täysin, kun yrityksen toiminta alkaa tasaantua. Se voi kuitenkin viedä aikaa, joten uuden yrittäjän tulee miettiä, kuinka hän pystyy selviytymään ensimmäisten kuukausien aikana. Hänen tulee myös miettiä, kuinka työntekijöiden palkat pystyy maksamaan, mikäli tuloja ei vielä ole.

Monet päätyvät ottamaan yrityslainan, jota maksetaan alussa takaisin vain vähän kerrallaan. Yrityslaina onkin käytännöllinen ratkaisu, sillä monesti pankit joustavat tilanteen mukaan ja pystyvät antamaan enemmän maksuaikaa, jos yrittäjä vain selittää tilanteen. Lainan ottamista ei siis kannata pelätä, sillä se tulee jossain vaiheessa eteen lähes jokaiselle yrittäjälle. Sinun kannattaa ennemminkin miettiä tulevaisuutta ja sitä, kuinka saat ravintolan kannattamaan. Juuri tuota varten Uusyrityskeskuksen asiantuntijat voivat auttaa sinua liiketoimintasuunnitelman laatimisessa. Voit myös hakea uuden yrittäjän tukea ja muita taloudellisia tukia. Ota selvää siitä, mitä tukia voit hakea yritystä perustaessasi!