Ole parhaimmillasi hienossa illallisravintolassa

Nykyään yhä useampi suomalainen kuntoilee muutaman kerran viikossa. Säännöllinen liikkuminen ja esimerkiksi pallopelien pelaaminen tai kuntosalilla käynti auttavat jaksamaan arjen kiireessä. Kunto kohoaa vähitellen paremmaksi ja myös henkinen kestokyky nousee. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, joten kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Vapaa-ajalla erilaisissa ravintoloissa käyminen tarkoittaa monille elämysten hankkimista, aivan kuten vaativien, mutta mukavien liikuntasuoritustenkin kohdalla. Suuremmissa kaupungeissa on esimerkiksi kiinalaisia, intialaisia ja italialaisia ravintoloita sekä laadukasta kotiruokaa että trendiruokaa tarjoavia suomalaisia ravintoloita. Tarkastellaan seuraavaksi sitä, kuinka pukeudutaan säännöllisiin liikuntatreeneihin ja hienoon illallisravintolaan.

Liikunta tekee hyvää

Kuten tiesitkin, kuntosalilla lihakset ja hauis kasvavat, paino putoaa ja hengitystekniikka paranee. Mutta miten liikuntahetkeen pukeudutaan? Nykyaikainen ja mukavaa pukeutumista arvostava nainen on myös erittäin muotitietoinen.

Urheilu- ja vapaa-ajan vaatteet valitaan niin, että hengittävät ja napakasti istuvat treenihousut laitetaan jalkaan niin kuntosalille kuin koripallo- ja jalkapallotreeneihin, potkunyrkkeilyyn tai joogaan. Moni säännöllisesti liikuntaa harrastava nainen on hankkinut hengittävät, kosteutta hylkivät, tyylikkäät ja upean väriset treenihousut aimn.fi -nettikaupasta.

Huolla ja pese treenihousut oikein

Tiesitkö, että aimn.fi -treenihousut pestään 30- tai 40-asteisessa vedessä ja laitetaan kuivumaan joko ulos pyykkinarulle tai annetaan kuivua pyykkitelineessä. Muistathan, että aimn.fi -treenihousuille ei suositella rumpukuivausta, jotta housut pysyvät hyvinä pitkään.

Kuntoilun jälkeen ravintolaan syömään ja iltaa istumaan

Hyvin sujuneen kuntoilun jälkeen on tarpeellista käydä suihkussa ja palautua, ja sitten on mukavaa syödä hyvin esimerkiksi menemällä illalla ystävien kanssa ravintolaan. Miten ravintolaan sitten pitäisi pukeutua?

Ravintolapukeutuminen on paljon vapaampaa kuin entisaikaan, mutta harvempi kuitenkaan menee hienoon illallisravintolaan t-paita päällään ja treenihousut jalassaan. Miesten pukeutuminen on edelleen todella tarkkaa, joten jos menet hienoon tilaisuuteen herrasmiehenä, on hyvä pukea päälleen siisti kauluspaita, solmio, puvun takki ja housut sekä kiiltävät kengät.

Yökerhoon ja pubiin on voimassa erilainen pukeutumiskoodi

Kaikki ravintolat eivät ole yhtä tarkkoja, ja paljon ravintoloissa näkee myös siistiin paitaan, farkkuihin ja lenkkitossuihin pukeutuneita henkilöitä. Kebab- ja pizzaravintoloihin, joissa syödään melko nopeasti ja poistutaan pian, pukeudutaan erilailla kuin hienoon illallisravintolaan tai yökerhoon. Paljain jaloin tai lenkkivaatteet ja juoksukengät jalassa saa kuitenkin olla melko varma siitä, että ovelta käännytetään pois.

Hienoihin ravintoloihin ja yökerhoihin on aina olemassa erilainen pukukoodi kuin pubeihin. Perusasia on, että tullessasi esimerkiksi laadukkaaseen yökerhoon olet siisti ja asiallisesti pukeutunut, epäsiistinä ei ravintolaan sisälle pääse.

Naiset pukeutuvat kesällä ravintolaan mennessään vilpoiseen kukkamekkoon tai tyylikkäisiin farkkuihin ja t-paitaan. Kaiken kruunaa tyylikäs bleiseri sekä jalassa matalat avokkaat. Miehillä on kesällä pitkä- tai lyhythihainen kauluspaita, solmio, juhlafarkut tai suorat housut. Lisäksi puvun takki ja jaloissa asuun sopivat sukat ja kengät. Pukeutumisen ollessa kohdallaan nautitaan mukavasta ravintolaillasta!