Hehkeänä ravintolailtaan

Ravintolassa syöminen on monelle luksusta arjen keskellä. Jotkut käyvät ulkona syömässä useammin kuin toiset, mutta oli tilanne mikä tahansa, on ravintoloissa mukavaa näyttää hyvältä ja olla parhaimmillaan. Tämä ei suinkaan tarkoita, että parasta iltapukua olisi laitettava päälle joka kerta, mutta siistit vaatteet ja hehkeä olemus takaavat sen, että ruokakin maistuu paremmalta, kun olo on hyvä.

Eri tavalla eri tilanteisiin

Kun valmistautuu iltaan, kannattaa aivan ensiksi miettiä, minkälainen tilaisuus on kyseessä. Romanttiset treffit todennäköisesti vaativat hieman erilaista valmistautumista kuin liiketuttavien kesken järjestetty illallinen. Lisäksi myös paikka ja sen tunnelma vaikuttaa merkittävästi.

Romanttinen illallinen

Romanttiselle illalliselle ja treffeille sopii parhaiten tunnelmallinen ja kohtuullisen hiljainen paikka. Sinne kannattaa mennä vaatteissa, jotka sekä näyttävät että tuntuvat hyvältä. Liian yliampuva ei toisaalta kannata olla, mutta kannattaa pitää mielessä, että olonsa hyväksi tunteva ihminen usein myös näyttää hyvältä. Siksi ei ole ollenkaan väärin pukeutua treffeille vaatteisiin, jotka tuovat omaa persoonaasi esille ja kuitenkin kunnioittavat paikan etikettiä. Ei kannata siis väkisin ahtaa tiukinta mekkoa ylleen, vaan säästää se johonkin toiseen tilaisuuteen.

Tunnelmallisissa ravintoloissa valaistus voi usein olla melko hämärä ja siksi liian vahvaa meikkiä ja ehostusta kannattaa välttää. Satsaa ennemmin muutamaan laadukkaaseen Elizabeth Arden -tuotteeseen ja huolehdi siitä, että ihosi ja hiuksesi näyttävät hyvältä. Hämärässä pienet kauneusvirheet eivät edes näy, joten niistä on turha stressata. Harva ravintola suosii varsinkaan illallisaikaan kaiken paljastavia loisteputkilamppuja, joten panosta ennemmin kokonaisuuteen.

Liikeillallinen

Liiketuttavien kanssa puhutaan oletettavasti myös bisneksistä ja sen vuoksi asiallisempi olemus voi olla tarpeen. Oma pukeutuminen kannattaa valita tilanteen mukaan. Jos kyseessä ei ole muodollinen liiketapaaminen, ei pukeutumisenkaan tarvitse olla erityisen muodollista. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että vaikka kyseessä on ravintolaillallinen, tapahtuu se kuitenkin oman työpaikan edustajana, joten tietty muodollisuus on yleensä hyväksi. Asiallinen meikki ja kampaus ja huoliteltu ulkonäkö on yleensä riittävä ehostus.

Kaveriporukan ilta

Hauska ilta ystävien kanssa puolestaan on yleensä epämuodollinen ja rempseämpi tilaisuus. Sen voi järjestää ravintolassa, jossa puitteet ovat hieman erilaiset. Pukeutuminen ja meikki riippuu luonnollisesti siitä, mitä illalle on suunniteltu. Kannattaa pitää myös mielessä ravintolan oma tunnelma ja asiakkailta toivottu etiketti. Rennompiin paikkoihin voi helposti mennä farkuissa, kun taas tasokkaammat odottavat yleensä hieman elegantimpaa pukeutumista. Meikin suhteen kannattaa noudattaa sellaista linjaa, että se sopii vaatteisiin. Mikäli ravintolan jälkeen on tarkoitus jatkaa iltaa, kannattaa meikkiä parannella vessassa ja dramaattisimmat ehostukset tehdä lähtiessä.