Oman ravintolan avaaminen

Ruoka on monelle ihmiselle intohimo. Osa nauttii mielellään kulinaristisista elämyksistä ja osa taas mieluiten itse valmistaa ruokaa pitkän kaavan kautta. Jotkut haaveilevat oman ravintolan perustamisesta, jolloin voivat tarjota rakastamiaan herkkuja myös muille. Oman ravintolan perustaminen ei kuitenkaan ole ihan läpihuutojuttu.

Rahoitus

Joku voi ajatella, että laitetaan kadunkulmaan koju pystyyn ja aletaan myydä siitä ruokaa ohikulkijoille. Ravintolan avaamisessa pitää kuitenkin ottaa huomioon monia asioita, ja rahoitus on yksi tärkeimmistä. Yritys tarvitsee yleensä aina alkupääomaa, jotta toiminta voidaan käynnistää. Jos perustaa esimerkiksi ravintolan, alkuun tarvitaan tarjoiluvälineitä, ruuanvalmistusvälineitä, kalusteita, tila ravintolalle ja niin edelleen. Kaikki nämä täytyy hankkia ennen kuin ensimmäinen asiakas on astellut ovesta sisälle. Silloin yritysrahoitus saattaa olla hyvä vaihtoehto, jolla toiminta saadaan alkuun. Yritysrahoituksen hakeminen on parhaimmillaan helppoa ja nopeaa, ja hakemuksen voi tehdä yksinkertaisesti suoraan netissä.

Menu ja teema

Kun käynnistää omaa ravintolatoimintaa, kannattaa pohtia monenlaisia kysymyksiä. Tarjoaako ravintola vain perinteistä ruokaa lihapullat ja muussi -linjalla, vai onko ravintolalla jokin teema? Monesti jokin teema houkuttaa asiakkaita paremmin vierailemaan ravintolassa. Jos taas tarkoitus on tarjota vaikkapa perinteistä lounasruokaa, ei erityistä teemaa välttämättä tarvita. Silloin voidaan keskittyä markkinoimaan ravintolaa siellä asioimisen helppoudella ja nopeudella. Kukaan ei halua lounaalla odotella annostaan tuntikausia, joten nopeus on valttia. Jos ravintola toimii pääasiassa ilta-aikaan, voi jokin teema olla hyvä lisä ravintolaan. Monesti illallisella viihdytään hieman pidempään, eikä nopeus ole niin tärkeässä osassa ruokailua.

Ravintolan perustaminen ei siis ole aivan pikku juttu, mutta mikäli sinulla riittää intohimoa ruokaa kohtaan ja halua tarjota ruokaa asiakkaille, voi oman ravintolan avaaminen olla hyvä vaihtoehto. Jos olet edelleen kiinnostunut oman ravintolan perustamisesta, kannattaa omasta yritysideasta käydä keskustelemassa oman paikkakuntasi yritysneuvojan juttusilla.