Oman ravintolan perustaminen tekee unelmista totta

Moni meistä haaveilee jossakin vaiheessa oman ravintolan perustamisesta. Mikäli yhdeksästä viiteen joka arkipäivä kestävässä palkkatyössä käyminen alkaa maistua puulta, alkaa moni haikailemaan vaihtoehtoisia tapoja elää. Juurikin tylsistyminen on monen kohdalla se syy, mikä saa ottamaan härkää sarvista ja toteuttamaan oman pitkäaikaisen unelman yrittäjänä.

Monet meistä pelkäävät yrittäjyyttä siksi, että oman unelman toteuttaminen saattaa tuntua hullulta ajatukselta ja palkkatyön tarjoama turva houkuttaa. Kun on olemassa tapa tienata saman suuruinen palkkalappu käteen joka kuukausi, saattaa turvallisen elämäntavan jättäminen omien unelmien toteuttamiseksi olla hyvinkin pelottavaa. Joskus on kuitenkin pakko muistaa pitää itsestään huolta ja ottaa riski: kannattaa myös muistaa, että yrittäjyydessä on epävarmuuden kanssa toisella puolella vaakakupissa myös onnistuminen ja pääsy rikkaampaan elämäntyyliin.

Oman ravintolan perustaminen on jännittävää

Oletko tehnyt päätöksen lopettaa palkkatöissä käyminen ja perustaa ikioman ravintolayrityksen? Onneksi olkoon! Kyseessä on ehkäpä elämäsi hulluin, jännittävin ja paras päätös ikinä. Tästä alkaa hurjan jännittävä ja mahtava seikkailu, ja kyyti on taatusti kovempaa kuin olisit koskaan voinut ajatellakaan.

Kun yrittäjyys pääsee todella alkuun ja alkaa konkretisoitumaan, paljastuu monelle alkavalle yrittäjälle karu totuus: jokaisella yksityiskohdalla on yrittäjyydessä väliä. Esimerkiksi oman ravintolan tapetti on jotakin sellaista, minkä valitsemisen voisi ajatella olevan suhteellisen yksinkertaista. Todellisuudessa kuitenkin näinkin simppeliltä tuntuvan asian miettiminen on tärkeää, sillä tapetilla on suuri merkitys tilan luonteeseen ja siihen, millainen tunnelma ravintolassasi on. Räikeä ja hurjalla kuviolla varustettu tapetti antaa koko ravintolasta hyvin räväkän kuvan, kun taas minimalistisen hillityt tapetit luonnonläheisillä sävyillä luovat tilaan rauhallisen tunnelman ja antavat asiakkaille sijaa rentoutua. Se, millainen tapetti juuri sinun ravintolaasi sopii, on kiinni siitä, millaisen viestin sinä haluat asiakkaillesi välittää ja millaisen tunnelman ravintolaasi haluaisit.

Tapetti on yksi niistä miljoonasta asiasta, jotka uuden yrittäjän on hoidettava aivan itse. Listalla on lähes loputtomalta tuntuva määrä asioita, joita on tehtävä ennen kuin koko ravintola voidaan edes avata. Tämä saattaa joskus tuntua hieman hämmentävältä, mutta kannattaa muistaa, että jokainen teko on askel kohti maaliviivaa ja omien unelmien toteutumista. Kun pääset vihdoin astelemaan sisään valmiiksi rakennetun ikioman ravintolasi ovista, on olosi taatusti kuin voittajalla. Tästä alkaa sinun oma seikkailusi yrittäjänä ja omien unelmiesi toteuttaminen. Aika elää on nyt!