Yöelämä Suomessa ja maailmalla

Suomalaisia kiinnostaa yöelämä niin Suomessa kuin maailmallakin. Suomalaisien kaupunkien ja etenkin Helsingin lisäksi lähdetään tutustumaan Euroopan kaupunkien yöelämään. Suomalaiset ovat tunnetusti olleet innokkaita Tallinnan matkaajia. Sen lisäksi Euroopan kuuluisat kaupungit, kuten Lontoo, Berliini ja Tukholma vetää väkeä. Isommissa kaupungeissa päästään tutustumaan vähän isompiinkin puitteisiin yöelämän osalta, ja varsinkin suuremmissa kaupungeissa meno voi suomalaisittain olla jopa melko villiä. Euroopasta riittää niin baareja kuin yökerhojakin. Monessa maassa, kuten englannissa esimerkiksi pubikulttuuri elää vahvana. Se eroaa kuitenkin Suomen baarielämästä siten, että pubeista saa esimerkiksi Briteissä usein myös laadukasta ruokaa. Pubeihin tullaan siis syömään, juomaan, seurustelemaan ja viettämään aikaa. Niistä ei illan suussa kuoriudu mitään yökerhoja, vaan klubit tanssimista ja juhlimista varten ovat sitten erikseen. Suomesta löytyy enemmän hieman sekalaisempaa porukkaa, sillä yksi ravintola saattaa toimia niin lounaspaikkana, ravintolana kuin yökerhonakin. Jos Suomen kaupunkien yöelämä ei riitä, kannattaa lähteä ulkomaille!

Parhaat kohteet juhlijoille

Euroopassa riittää paljonkin menoa ja meininkiä, ja joka vuosi menomestoja myös listataan kaikista parhaimpien klubien ja yökerhojen muodossa. Monelle matkustamisen ideana onkin juuri ankara biletys, ja lomakohde kannattaa silloin valita sen mukaan. Monesti suunnataan samalla etelän lämpöön, joten meno saattaa parhaimmillaan olla todella kuumaa. Seuraavaksi katsotaan paria kaikista kuuluisinta bilekohdetta Euroopassa: Ibizaa ja Lontoota.

Ibiza

Ibiza on jo pitkään ollut yksi Suomen kuumimmista menopaikoista. Sinne suuntaavat myös monet julkkikset, ja juhlat ovat jotain aivan muuta kuin mitä suomalaisessa keskiverto yökerhossa nähdään. Ibizalla menosta vastaavat nimittäin maailman parhaimmat DJ:t. Yhdessä bileissä saattaa olla parhaimmillaan jopa 5000 ihmistä. Kaikkiaan Ibiza on jokaisen todellisen bilettäjän suoranainen unelma.

Lontoo

Lontoo tarjoaa kaupunkiympäristönä niin ikään yhden Euroopan kovimmista yöelämäpaikoista. Siellä on paljon klubeja, joissa nähdään kovin DJ-esiintyjiä, jotka keräävät parhaimmillaan tuhansia bilettäjiä. Bileitä ei tarvitse odottaa viikonloppuun saakka, sillä menoa riittää läpi koko viikon. Lontoo on kaikkiaan aivan loistava vaihtoehto juhlijoille, ja genrejä riittää loputtomiin. Samalla päästään tutustumaan myös maailman parhaimpiin esiintyjiin.